Cum alegem o cusca de caine izolata termic

Cum alegem o cusca de caine izolata termic


Daca sunteti in cautarea unei custi de caine pentru catelul dumneavoastra si nu sunteti pe deplin hotarat in alegerea care urmeaza sa o faceti, in urmatorul articol o sa incercam sa va aducem la cunostinta cateva elemente inportante de care trebuie sa tineti in cont.Cusca izolata termic sau neizolata ?

Daca inca va puneti intrebarea care ar fi varianta recomandata in cazut de fata, ei bine raspunsul evident este, varianta de cotet izolat termic.

Printre argumentele  de care am tinut cont putem enumera: 
  - Structura de rezistenta a custilor izolate termic, ele fiind in general mult mai solide decat cele neizolate, avand pereti dubli tip sandwich, captusite cu panouri OSB la interior 

  - Factorul de izolatie termic creeaza un confort crescut si in  timpul zilelor foarte calduroase de vara nu doar in timpul temperaturilor scazute din timpul iernii. Am fi tentati sa credem ca o casuta de caine izolata termic este folositoare doar pe timp de iarna , iar cainilor ciobanesti cu blana foarte deasa chiar deloc, in schimb adevarul este ca acestor caini cusca le este cel mai de folos in timpul zilelor de vara cand sunt protejati de temperaturile foarte ridicate din Romania.
Ce marime sa aleg ?

In general producatorii de custi de caini mentioneaza foarte clar dimensiunile custilor, totusi este recomandat ca dimensiunile interioare sa fie cu aproximativ 20% mai mari decat dimensiunile cainelui dvs.

Cusca de caine model JAX izolat termic
Cusca de caine model JAX

Custi caini model JAX izolat termic

Cusca caine izolata termic model JAX

Perdeluta PVC flexibil cusca caine


Sa aleg o varianta de casuta de caine demontabila (kit de montaj)?

Inca de la inceput trebuie sa mentionam faptul ca exista doua tipuri majore de custi pentru caini : 
  - Casute de caini demontabile , care vin livrate sub forma unui kit de montj cu instructiuni  si pe care dvs v-a trebui sa alocati cateva ore in functie de pricepere, experienta si scule. Sunt formate de pereti prefabricati care se imbina cu ajutorul unur suruburi sau sisteme de prindere.

- Casute de caini gata montate - in aceasta categorie de custi sunt incadrate cele care sunt livrate gata montate, avand o structura mult mai solida, printre avantaje lor se numara si  faptul ca nu este necesar nici un fel de asamblare, firmele care le livreaza  ocupanduse si de manipularea lor la destinatie. Printre dezavantaje putem sa enumeram si greutatea in general destul de mare.